4 geweldige gewoontes voor een nog mooier leven

Donna aan het wandelen

Zonder deze 4 geweldige gewoonte te leren is het leven een stuk lastiger. Wist je dat je zelf telkens de keuze hebt: jezelf uitdagen zodat je een leuker leven hebt. Of blijf je liever zitten waar je zit met de kans dat je leven middelmatig of moeilijk wordt.

Succesvolle mensen kiezen er telkens weer voor om zichzelf uit te dagen en buiten hun comfortzone te gaan. Zodat ze gelukkiger zijn. Meer plezier in hun leven ervaren en uitdagingen gemakkelijker het hoofd weten te bieden.
Wanneer je niet de gewoonte hebt jezelf uit te dagen blijf je in kringetjes lopen en ben je over een jaar of 5 nog precies waar je nu bent; Wellicht ben je nog altijd gestrest, zijn je relaties niet leuk en ben je  teleurgesteld in het leven.

En als je weet: slechts een kleine verandering in je gewoonten kan een grote verandering betekenen op een jaar. 

Niet elke goede gewoonte heeft dezelfde impact op je leven. Sommige zijn krachtiger dan andere. Deze 4 geweldige gewoontes zullen je zelfvertrouwen nog meer versterken. Die je helpen te krijgen wat je wilt en een bevredigend leven tot gevolg hebben. Heb ik hier voor je op een rij gezet.

1 Omarm het leven, ben er niet tegen

Wanneer je tegenslag hebt en de dingen niet gaan zoals je graag zou willen. Dan is vaak onze eerste reactie om in de weerstand te gaan. Een betere gewoonte is om bij tegenslag even te bezinnen en afstand te nemen. Te kijken wat er nu werkelijk gebeurt en wat het je wil vertellen. Niet impulsief te handelen, maar door even na te denken en te voelen wat voor jou nu het beste is.

Juist door het omarmen van uitdagingen in je leven kunnen vastgeroeste patronen doorbroken worden. Omdat er rust is en helderheid kunnen deze  patronen zichtbaar worden. Je zult gemakkelijker het hoofd weten te bieden aan uitdagingen wanneer je er niet tegen vecht maar er met liefde naar kijkt. Het omarmt en dan je besluiten neemt om je lessen te leren.

Je zult uit een negatieve spiraal raken en de vicieuze cirkel doorbreken.

2 Wees zacht voor jezelf, haal jezelf niet naar beneden.

Een van de meest voorkomende manieren om onszelf te naar beneden te halen is het stellen van de verkeerde vragen. Op die manier ga je, je machteloos voelen. Zo kom je terecht in oude onbewuste denkpatronen.  Onbewuste denkpatronen zijn heel krachtig en een grote valkuil in de weg naar zelfliefde

Ter illustratie enkele voorbeelden van het stellen van de verkeerde vragen:

1e Vraag: Waarom val ik nog steeds niet af?  Antwoord: Omdat je een slappeling bent en altijd dik zult blijven!

2e Vraag: Waarom doe ik het weer niet goed? Antwoord: Omdat je onhandig en stom bent!

3e Vraag: Waarom heb ik nooit genoeg geld? Antwoord: Omdat je nooit hard genoeg je best doet, je bent lui!

Stel een slechte vraag en ontvang direct een slecht antwoord. Zo werkt ons onderbewuste.
Stel je de juiste vragen aan jezelf dan zal je constructiever zijn. En meer uit je leven halen. Je zult op de juiste vraag ook het juiste antwoord krijgen wanneer je je openstelt.

Voorbeelden van goede vragen:

Hoe kan ik bereiken dat ik vandaag kan afvallen?

Wat is een betere manier om dit te doen?

Welke zijn de drie dingen die ik kan doen om mijn banksaldo te verbeteren?

Deze 4 geweldige hulpmiddelen helpen jou om de juiste vraag te stellen. waardoor je in actie komt en jezelf laat zien dat er mogelijkheden zijn. Het geeft je een gevoel van leiding hebben over je eigen leven.

3 Wijs niet naar de ander.

We zijn zeer creatief in het bedenken van redenen waarom wij zelf niet de schuld hebben aan een bepaalde situatie. Creativiteit is oké maar zeker niet op deze manier.
Je blokkeert er eigenlijk de weg er mee naar een gezond en gelukkig leven. Je belandt in gevoelens, van wrok, achterdocht, haat, boosheid, teleurstelling…..
En gebruiken onze creatieve vaardigheden om redenen te bedenken waarom iets niet onze schuld is.

Het is heel verleidelijk om naar anderen te wijzen en in negatieve emoties te blijven hangen rondom bepaalde situaties. Het laat je misschien ervaren dat je de controle hebt en de baas bent. Maar dat is niet waar.  Je bent namelijk bewust en onbewust bezig met je leven op een negatieve manier. Waarbij het ook nog eens om het verleden gaat. En aangezien het verleden niet meer bestaat, kan je er ook geen controle meer over hebben. Het kost onnodig veel energie en ontneemt je je volledige levensgeluk in het nu.

Wat kan je hieraan doen?

Wanneer je een moeilijke situatie hebt meegemaakt kan je hem bedanken, zoals hierboven al is genoemd. En jezelf de vraag stellen wat je ermee wilt? Het laten of er actie op nemen?
Iets laten voor wat het is en accepteren dat het verleden uitdagingen heeft gehad, brengt je verder in het leven. Je wordt er een krachtiger persoon van. Iemand die leiding en verantwoordelijkheid weet te nemen over zijn eigen leven, Zonder daarbij afhankelijk te zijn van een ander.

.

4 Verminder.

Ga minder doen en houd je focus gericht op de belangrijkste zaken in je leven. 

Wanneer je je aandacht versnippert heb je een mega lange to do lijst en hol je van het een naar het ander.
Ga je juist die dingen doen die het belangrijkste voor je zijn dan creëer je rust in je leven en in je hoofd; Je doet alle dingen die je wel doet met meer aandacht en dus beter. Dat is echt een win win situatie.

Natuurlijk is het goed om flexibel te zijn en open minded. Maar het maakt je leven niet altijd gemakkelijker. Je zult gaan merken dat je meer plezier krijgt juist omdat je minder moet. Je takenlijst is korter en je gaat veel meer rust ervaren.

Andere voordelen van minder gaan doen: minder depressieve gevoelens, beter slapen, beter immuunsysteem. Kortom een langer, leuker en gezonder leven.

Boodschap is bewaak je grenzen en weet waar jij echt blij van wordt. Wat je wil met je leven en ga daar ook naar handelen. Neem hierin je verantwoordelijkheid. Het is jou leven, je leeft nu en alleen nu kan jij beslissen wat je wilt met je leven. Ook voor je toekomst ?.