Donna Hoogstraaten

 

 Creatieve lifestyle coach

Ik coach je naar een mooi vervuld leven met meer rust in je hoofd en zelfvertrouwen. En laat je verbinding maken met je passie intuïtie zodat je zal bruisen van energie.

 

EEN GELUKKIG LEVEN.

We zoeken allemaal naar geluk in ons leven, rust, verbinding en balans tussen ontspannen en werken. Door alle uitdaging die er in een leven zijn raakt de balans maar al te vaak zoek.

Ik zou willen dat veel meer mensen in staat zijn om een leven te creëren vanuit liefde en geluk in totale balans en bruisend van de energie. Daarom coach ik vrouwen die bewust in het leven staan en weten dat er meer is dan werken en jezelf opofferen. Vrouwen die voelen dat het genoeg is geweest en NU de tijd is aangebroken om balans te creëren. Zodat ze nog meer kunnen genieten van het leven samen met hun dierbaren. Door aandacht te hebben voor jezelf en met coaching kun je terug in balans komen. Jezelf in balans te houden of terug in balans brengen. Hierdoor heb je niet alleen een positieve invloed op je eigen leven. Maar ook op de mensen om je heen, dit vloeit uit als een plas water.

 

Waar ben ik begonnen?

In 2007 begon ik met het coachen van vrouwen. Als Voedings- Gezondheids- en Levenswijze consulent. Waarbij de nadruk dikwijls op voeding lag. Daarnaast bleef ik mij bijscholen in onder andere: ontspanningsmassage, voetreflexologie, aromatherapie, intuïtieve ontwikkeling, Sensi®therapie en kunstzinnig dynamisch coach. In het begin werkte ik veel met 1 op 1 consultaties. Later begon ik mijn kennis te delen in workshops en lezingen.

Telkens met het oog op het bevorderen van een totale balans.

Ervan uitgaande dat we uit verschillende facetten bestaan. En dat elk facet even belangrijk is en dan ook evenveel aandacht verdient.

Sinds 2015 is creativiteit steeds belangrijker geworden in het coachproces. Ik heb zelf tijdens mijn opleiding Kuntszinnig Dynamisch coach ervaren wat creativiteit doet, het komt dieper dan woorden. Creativiteit maakt duidelijk contact met de ziel van een mens waardoor er een verbinding gemaakt kan worden tussen hoofd en hart. 

Het maakt mij enorm dankbaar en nederig dat ik vrouwen op hun levenspad mag begeleiden. Dat zij hun leven en levensverhaal aan mij toevertrouwen. Wie dat er ook op mijn pad komt, telkens zijn het voor mij weer spiegels, herkenning of confrontatie met en in mijzelf. Op die manier ontstaat er een cirkel van geven en ontvangen en ontvangen en geven.

Dit is telkens een mooi proces niet alleen voor de vrouwen die gecoacht worden, maar ook voor mijzelf.

 

UITDAGINGEN

Zoals iedereen heb ik ook de nodige uitdagingen op mijn levenspad. Dat is niet altijd leuk, maar wel heel nuttig. De uitdagingen leren mij nog beter naar mijzelf kijken en toe te passen wat ik anderen ook leer. Zo ben ik ervan overtuigd dat: ik door de vele uitdagingen die ik in mijn leven heb gekend anderen beter begrijp en aanvoel. En ik er meer voor hen kan zijn.

Inmiddels weet ik dat alles op mijn pad over mijzelf gaat, al lijkt het soms over een ander te gaan. Ik ben zelf de persoon die de keuze kan maken hoe ergens mee om te gaan. Mijn eerste reflex is dan ook in een moeilijke situatie: Wat is mijn aandeel en wat kan en wil ik ermee?

De jarenlange ervaring die ik inmiddels heb in het begeleiden van toch al 100-en vrouwen. Heeft mij doen inzien dat hoe dichter je bij jezelf blijft. Hoe beter je voor jezelf zorgt. Het leven alleen maar makkelijker, mooier en vervulder zal zijn.
Maskers laten vallen, geen spelletjes spelen, authentiek, oprecht en eerlijk zijn naar jezelf en je omgeving het brengt je zoveel moois.

Het is ons vaak aangeleerd om niet echt te zijn, om over onze grenzen te gaan en eender welke rol te dan ook te spelen. Op een gegeven moment wil je lichaam en geest dat niet meer en begint te protesteren. Een weg terug is er dan gelukkig, dat heb ik maar al te vaak mogen aanschouwen. En zelf mogen doorleven.

Ik was zelf totaal de weg kwijt in mijn eigen leven. Niet de liefde van mijn ouders gekregen waar ik naar verlangde, altijd bang, uitgeput….Het is een lange weg terug naar mijn ware zelf geweest, waarbij ik kleine stapjes maakte. Nu ben ik op een punt in mijn leven waarin ik mijzelf in totaliteit kan omarmen en luister naar mijn behoeftes.

De sleutel naar een mooi en gelukkig leven. Waarbij je bruist van de energie is dan ook jezelf in totaliteit omarmen en liefhebben.

Ik wens je een mooi leven toe!

Warme groet,
Donna

” Soms heb je even een hand nodig,

die je vasthoudt en jou de weg wijst “

 

Donna Hoogstraaten